[Review] Rimmel Stay Matte Foundation

12:38 PM

Matte foundation !
I bought the Rimmel Stay Matte Foundation lately, in the shades 200 Soft Beige.
Honestly, I bought it because the "matte" tag. So hard for me to find a matte foundation that's not cakey and have good oil control.

Packaging : 
It comes in tube with plastic packaging, which is really good for travel.

Description :
Feather - light, liquid mousse blends flawlessly for natural - looking, all day shine control.  Silky smooth formula leaves a perfectly matte, baby - soft finish.  Lightweight texture won't feel heavy or greasy.

After opened, use before 18 month.

It has 8 shades on drugstore, for under IDR 100.000 each.

The texture is light and creamy, suitable for everyday use.
It has low - to medium coverage, and need concealer for more coverage.

I'd find use too much foundation 2 - 3 layer on me, makes my skin looks cakey.

Pros :
+ Affordable
+ Easy to carry
+ Blendable

Cons :
- (for me) last 3 hours only
- Must buy it online
- Prefer to blend it with finger, for better result. Because the creamy texture, it makes a bit hard using brush to blend

Anyway, Thank you so much for stopping by..
I love to see your thought too by leaving the comment down below ^^
God bless.


Find me here :

 GFC || Bloglovin

You Might Also Like


  1. pernah cobain dan terlalu creamy buat aku, jadi agak susah di blend, hasilnya ga rata di kulitku :( aku biasa pake cc cream yg cair soalnya hehehe


    1. di aku juga agak susah diblend kl pake kuas hehe
      Thanks udah mampir :)

  2. Kira2 ini cocok gak ya dipake utk kulit berjerawat ama sensitif gitu?

    Btw salam kenal yaa. Aku baru join nih di beautesquadπŸ˜πŸ˜‡


    1. Cocok untuk all skin type ^^ yuk di coba produknya :)
      Salam kenal juga ya ^^

  3. Aku penasaran juga sama primernya dari Rimmel. Ternyata foundienya medium ya coveragenya


    1. Primernya juga best seller ya, aku juga belum cobain ^^"
      Makasih udah leave comment ya